Er Java Util-komparator en funktionel grænseflade?
Er Java Util-komparator en funktionel grænseflade?

Video: Er Java Util-komparator en funktionel grænseflade?

Video: Er Java Util-komparator en funktionel grænseflade?
Video: Урок 31 - Интерфейс Comparator (прокачанная Java) 2024, Marts
Anonim

Introduktion. Det komparator interface har gennemgået en større revision i Java8, mens den stadig har bevaret sin essens, som er at sammenligne og sortere objekter i samlingerne. Komparator understøtter nu erklæringer via lambda-udtryk, da det er en Funktionel grænseflade . Her er en simpel kildekode til java.

Med hensyn til dette, er komparator en funktionel grænseflade?

Alle objekter i Java har allerede en implementering af equals()-metoden, fordi de arver den fra klassen Object. Så, Komparator er en funktionel grænseflade fordi der kun er én uimplementeret abstrakt metode: sammenligne (T o1, T o2).

Man kan også spørge, hvad gør en komparator Java? Java komparator er en grænseflade til sortering Java genstande. Påkaldt af " java . komparator ,” Java komparator sammenligner to Java objekter i et "sammenlign(Objekt 01, Objekt 02)"-format. Ved hjælp af konfigurerbare metoder, Java komparator kan sammenligne objekter for at returnere et heltal baseret på en positiv, lig eller negativ sammenligning.

Derudover, hvad er brugen af funktionel grænseflade i Java?

EN funktionel grænseflade er en interface der kun indeholder én abstrakt metode. De kan kun have én funktionalitet at udstille. Fra Java 8 og fremefter kan lambda-udtryk bruges til at repræsentere forekomsten af en funktionel grænseflade . Runnable, ActionListener, Comparable er nogle af eksemplerne på funktionelle grænseflader.

Er Lambda kun til funktionelle grænseflader?

Ja, lambda udtryk kan bruges kun at implementere den abstrakte metode inden for en funktionel grænseflade . Java er et objektorienteret sprog, hvorimod lambda udtryk er en funktionelle funktion. For at tilføje lambda udtryksstøtte til Java, besluttede Java 8 at introducere funktionelle grænseflader.

Anbefalede: