Hvad er Shodan søgemaskine?
Hvad er Shodan søgemaskine?

Video: Hvad er Shodan søgemaskine?

Video: Hvad er Shodan søgemaskine?
Video: Registrér hurtigt din hjemmeside eller YouTube-kanal hurtigt i mange søgemaskiner 2024, Kan
Anonim

Shodan er en søgemaskine der lader brugeren finde bestemte typer computere (webcams, routere, servere osv.) forbundet til internettet ved hjælp af en række forskellige filtre. Nogle har også beskrevet det som en søgemaskine af servicebannere, som er metadata, som serveren sender tilbage til klienten.

Er Shodan også lovlig?

Ser på Shodan fra et teknisk synspunkt, Shodan er en massiv port scanner. Derfor, teknisk set, Shodan er fuldstændig gyldige . Med andre ord, Shodan bruges kun til at afsløre sårbare enheder og systemer, men gør ikke selv noget med de oplysninger, der findes for at manipulere med enheder.

Desuden, hvor meget koster Shodan? Shodan er gratis at udforske, men antallet af resultater er begrænset med en gratis konto. Avancerede filtre kræver et betalt medlemskab (49 USD/livstid).

Hvis du tager dette i betragtning, er Shodan sikker?

Det kan og bør det faktisk. Sikkerhedseksperter ved bedre end at se Shodan som blot et værktøj for Blackhat-hackere. Når det bruges korrekt og etisk, Shodan kan være et uvurderligt værktøj til at forbedre sårbarhedsvurdering og penetrationstest, efterhånden som IoT fortsætter med at udvide.

Er Shodan lovligt i Storbritannien?

shodan som et værktøj er gyldige at have. Shodan bruges til at scanne websteder, du ikke ejer eller har autoritet til at scanne, kan være ulovligt afhængigt af love pf din jurisdiktion.

Anbefalede: