Hvad er broprioritet?
Hvad er broprioritet?

Video: Hvad er broprioritet?

Video: Hvad er broprioritet?
Video: The Bridge Season One (Trailer) 2024, April
Anonim

Hver Bro (Switch) Deltagelse i en Spændende træ Protokolnetværk er tildelt en numerisk værdi kaldet Broprioritet (Kontakt Prioritet ) Værdi. Broprioritet (Kontakt Prioritet ) Værdien er et 16-bit binært tal. Som standard har alle Cisco-switche en Broprioritet (Kontakt Prioritet ) værdi af 32.768.

Bare så, hvad er bro-id?

På tværs af alle tilsluttede kontakter finder en valgproces sted, og den Bro med det laveste Bridge ID er valgt som Roden Bro . Bridge ID er en 8-byte værdi, der består af 2-byte Bro Prioritet og 6-byte system ID som er den indbrændte MAC-adresse på switchen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan Spanning Tree bestemmer prioritet? Til verificere broen prioritet af en kontakt, brug showet spænder over - træ kommando. I eksempel 3-4 er prioritet af kontakten er sat til 24, 576. Bemærk også, at kontakten er udpeget som rodbroen for spænder over - træ eksempel.

På samme måde kan man spørge, hvad er rodbroprioriteten og MAC-adressen?

BID'et består af et konfigurerbart broprioritetsnummer og en MAC-adresse. Broprioritet er en værdi mellem 0 og 65, 535. The Standard er 32, 768. Hvis to eller flere switche har samme prioritet, bliver switchen med den laveste MAC-adresse rodbroen.

Hvordan vælger man en rodbro?

Det rodbro vælges ved manuelt at konfigurere dens bro prioriteret til en lav værdi. 32768 er standardværdien uden for et område fra 0 til 61440. Hvis alle switches i et enkelt spændingstræ har det samme bro prioritet, bliver switchen med den laveste MAC-adresse rodbro.

Anbefalede: