Hvorfor kaldes det kursiv?
Hvorfor kaldes det kursiv?

Video: Hvorfor kaldes det kursiv?

Video: Hvorfor kaldes det kursiv?
Video: Эта находка может стать самой значимой и долгожданной в 21 веке 2024, Kan
Anonim

I typografi, kursiv type er en kursiv skrifttype baseret på en stiliseret form for kalligrafisk håndskrift. Navnet kommer fra det faktum, at kalligrafi-inspirerede skrifttyper først blev designet i Italien for at erstatte dokumenter, der traditionelt er skrevet i håndskriftstil hedder kancellihånd.

Desuden, hvor kommer ordet kursiv fra?

1612, fra L. italicus "italiensk;" såkaldt, fordi den blev introduceret i 1501 af Aldus Manutius, bogtrykker i Venedig (som også gav sit navn til Aldine), og først brugt i en udgave af Virgil dedikeret til Italien. Tidligere (1571) den ord blev brugt til den almindelige, skrånende håndskriftstil i modsætning til gotisk.

Udover ovenstående, hvem opfandt kursiv type? Den venetianske printer Aldus Manutius og hans type designer, Francesco Griffo er krediteret for at skabe den første kursiv skrifttype - udtrykket kursiv hyldest til Italien, hvor stilen opstod. I typografi, kursiv type er en kursiv skrifttype baseret på en stiliseret form for kalligrafisk håndskrift.

Også for at vide, hvad er betydningen af kursiv i Microsoft Word?

Kursiv er en skrifttype, der skråner bogstaverne jævnt til højre. Hvis skrifttypen ikke har en kursiv version, vil du ikke have sand kursiv og hvis tilgængelig kun have en skrå type (skrå) version. skab kursiv tekst i HTML. Opretter kursiveret tekst i en ord processor som f.eks Microsoft Word.

Hvorfor bruges kursiv?

Brug Kursiv når du vil understrege et bestemt ord eller en sætning. En almindelig brug for kursiv er at henlede opmærksomheden på en bestemt del af en tekst for at lægge vægt. Hvis noget er vigtigt eller chokerende, vil du måske bruge det ord eller den sætning i kursiv, så dine læsere ikke går glip af det.

Anbefalede: