Er der en NOT LIKE-operator i SQL?
Er der en NOT LIKE-operator i SQL?

Video: Er der en NOT LIKE-operator i SQL?

Video: Er der en NOT LIKE-operator i SQL?
Video: Sql query to select all names that start with a given letter without like operator 2024, April
Anonim

NOT LIKE operatoren i SQL bruges på en kolonne, som er af typen varchar. Som regel, det bruges med % som bruges til at repræsentere nogen strengværdi, inklusive det nul karakter. Det streng sender vi videre til dette operatør er ikke case-sensitive.

Følgelig, HVAD ER LIKE operator i SQL?

Det SQL Server SYNES GODT OM er en logisk operatør der bestemmer, om en tegnstreng matcher et specificeret mønster. Et mønster kan indeholde almindelige tegn og jokertegn. Det SOM operatør bruges i WHERE klausul af SELECT-, UPDATE- og DELETE-sætningerne for at filtrere rækker baseret på mønstermatching.

Derudover, hvad er brugen af i SQL? Det SQL IN-betingelse (nogle gange kaldet IN-operatoren) giver dig mulighed for nemt at teste, om et udtryk matcher en værdi i en liste over værdier. det er Brugt for at hjælpe med at reducere behovet for flere OR-betingelser i en SELECT-, INSERT-, UPDATE- eller DELETE-sætning.

Ligeledes, hvordan kan jeg ikke lide i SQL?

Mønsterbehovet ikke være en bogstavelig streng. Det kan f.eks. angives som et strengudtryk eller en tabelkolonne. Pr SQL standard, SYNES GODT OM udfører matchning på en per-karakter basis, så den kan producere resultater, der er forskellige fra = sammenligningsoperatoren. SYNES GODT OM operatøren bruger WILDCARDS (dvs. %, _) til at matche mønsteret.

ER IKKE sætning i SQL?

Det SQL NOT-operator NOT er en logisk operatør i SQL som du kan sætte før enhver betinget udmelding at vælge rækker, som det udmelding er falsk. I ovenstående tilfælde kan du se de resultater, som year_rank er for lige til 2 eller 3 er ikke inkluderet. IKKE bruges ofte sammen med LIKE.

Anbefalede: