Hvad er ATA IDE-harddisk?
Hvad er ATA IDE-harddisk?

Video: Hvad er ATA IDE-harddisk?

Video: Hvad er ATA IDE-harddisk?
Video: Quick way that make 3.5 IDE" old HDD convert to SATA hard disk 2024, Kan
Anonim

IDE . Forkortelse for Integreret Køre Elektronik, IDE er mere almindeligt kendt som VED EN eller PATA (parallel VED EN ). Det er en standard interface til IBM-computere, der først blev udviklet af Western Digital og Compaq i 1986 til kompatible harddiske og cd eller dvd kører.

På samme måde bliver det spurgt, hvad er en ATA-harddisk?

Seriel VED EN (SATA, forkortet fra Serial ATAttachment) er et computerbusinterface, der forbinder værtsbusadaptere til masselagerenheder som f.eks. harddiske , optisk kører og solid-state kører.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er forskellen mellem en SATA- og IDE-harddisk? IDE og SATA er forskellige typer grænseflader til at forbinde lagerenheder (som harddiske ) til en computers systembus. SATA står for Serial AdvancedTechnology Attachment (eller Serial ATA) og IDE kaldes også Parallel ATA eller PATA. SATA er den nyere standard og SATA-drev er hurtigere end PATA ( IDE ) kører.

På samme måde kan du spørge, hvad er en IDE-harddisk?

IDE (Integreret Køre Electronics) er en standard elektronisk grænseflade, der bruges mellem en computers bundkorts datastier eller bus og computerens disk lagringsenheder.

Er ATA og IDE det samme?

Mens IDE og VED EN er utroligt nært beslægtede, det er de ikke samme ting. IDE er blevet tilbage-akronymet som PATA, da grænsefladen var en parallelforbindelse ved hjælp af VED EN standard. SATA er en seriel VED EN forbindelse.

Anbefalede: