Indholdsfortegnelse:

Hvad er multipleksing og dens typer i computernetværk?
Hvad er multipleksing og dens typer i computernetværk?

Video: Hvad er multipleksing og dens typer i computernetværk?

Video: Hvad er multipleksing og dens typer i computernetværk?
Video: Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) 2024, Kan
Anonim

Der er hovedsageligt to typer af multipleksere, nemlig analoge og digitale. De er yderligere opdelt i Frequency Division Multiplexing (FDM), Bølgelængdedivision Multiplexing (WDM) og Time Division Multiplexing (TDM). Den følgende figur giver en detaljeret idé om denne klassificering.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er multipleksing i computernetværk?

Inden for telekommunikation og computernetværk , multipleksing (nogle gange kontraheret til muxing) er en metode, hvorved flere analoge eller digitale signaler kombineres til ét signal over et delt medium. Målet er at dele en knap ressource. Det multiplekset signal transmitteres over en kommunikationskanal såsom et kabel.

hvad er multipleksing og hvorfor bruges det? Multiplexing er en populær netværksteknik, der integrerer flere analoge og digitale signaler i et signal, der transmitteres over et delt medie. Multipleksere og de-multipleksere er Brugt at konvertere flere signaler til ét signal. Det vil sige, at mere end et telefonopkald transmitteres over et enkelt medie.

Derudover, hvad er de fire grundlæggende typer multipleksing?

Time division multiplexing er klassificeret i fire typer:

  • Synkron tidsmultipleksing.
  • Asynkron tidsmultipleksing.
  • Interleaving tidsdelingsmultipleksing.
  • Statistisk tidsdelingsmultipleksing.

Hvor bruges multipleksing?

Frekvensopdeling Multiplexing FDM er Brugt primært til analoge transmissioner. Det kan være Brugt over både kablede og trådløse medier. Et eksempel på en applikation, der bruger FDM, er FM-radio. FM er et bånd, der optager frekvensområdet fra 88 MHz til 108 MHz inden for det større radiofrekvensspektrum.

Anbefalede: