Hvad er en abstrakt klasse C++?
Hvad er en abstrakt klasse C++?

Video: Hvad er en abstrakt klasse C++?

Video: Hvad er en abstrakt klasse C++?
Video: Abstract class in C++ | what is abstract class and pure virtual function in c++ 2024, April
Anonim

Abstrakte klasser ( C ++)

EN klasse der indeholder mindst én ren virtuel funktion, betragtes som en abstrakt klasse . Klasser afledt af abstrakt klasse skal implementere den rene virtuelle funktion, ellers er de det også abstrakte klasser.

På denne måde, hvad er brugen af abstrakt klasse i C++?

Det formål af en abstrakt klasse er at definere en fælles protokol for et sæt konkrete underklasser. Dette er nyttigt, når du definerer objekter, der deler kode, abstrakt ideer osv. Forsøg på at instansiere en abstrakt klasse vil altid resultere i en compiler fejl.

For det andet, hvad er abstrakt klasse forklare med eksempel? EN klasse der er erklæret ved hjælp af abstrakt ” søgeord er kendt som abstrakt klasse . Det kan det have abstrakt metoder(metoder uden krop) samt konkrete metoder (almindelige metoder med krop). An abstrakt klasse kan ikke instansieres, hvilket betyder, at du ikke må oprette et objekt af det.

På samme måde bliver det spurgt, hvad er en abstrakt klasse C++?

An abstrakt klasse er en klasse der er designet til at blive specifikt brugt som base klasse . An abstrakt klasse indeholder mindst én ren virtuel funktion. Du erklærer en ren virtuel funktion ved at bruge en ren specifier (= 0) i erklæringen af en virtuel medlemsfunktion i klasse erklæring.

Hvad er abstrakt klasse og konkret klasse i C++?

An abstrakt klasse er beregnet til at blive brugt som base klasse hvor nogle eller alle funktioner er erklæret rent virtuelle og derfor ikke kan instantieres. EN betonklasse er en alm klasse som ikke har nogen rent virtuelle funktioner og derfor kan instansieres.