Indholdsfortegnelse:

Hvad er forvansket tekst?
Hvad er forvansket tekst?

Video: Hvad er forvansket tekst?

Video: Hvad er forvansket tekst?
Video: Marcin Mogielski „ Chrystus to Miłość” część 2 . Chrześcijanie Europy 2024, April
Anonim

Mojibake (????; IPA: [mod??ibake]) er den forvansket tekst det er resultatet af tekst afkodes ved hjælp af en utilsigtet tegnkodning. Resultatet er en systematisk udskiftning af symboler med helt uafhængige, ofte fra et andet skriftsystem.

Når man tager dette i betragtning, hvad betyder Mojibake?

???, udtales /mod?ibake/) er navnet på ukorrekte, ulæselige tegn, der vises, når computersoftware ikke viser tekst korrekt. I overførsel, hver karakter er erstattet af dens position (eller nummer) i kodningen.

Ved siden af ovenstående, hvilken streng er utf8? UTF - 8 er en kompromitteret tegnkodning, der kan være lige så kompakt som ASCII (hvis filen kun er almindelig engelsk tekst), men som også kan indeholde alle unicode-tegn (med en vis stigning i filstørrelse). UTF står for Unicode Transformation Format. Det ' 8 ' betyder, at den bruger 8 -bit blokke til at repræsentere et tegn.

Heraf, hvordan ændrer jeg kodning i Chrome?

Angiv højreklik-menu for manuelt at indstille karakter indkodning til websider. Højreklik et sted på websiden for manuelt at indstille tegn indkodning . Den valgte tegnsæt vil automatisk gælde for alle sider på det samme websted. Vælg "Brug sidestandard" for at annullere den.

Hvordan ændrer jeg kodning?

Vælg en kodningsstandard, når du åbner en fil

  1. Klik på fanen Filer.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret.
  4. Rul til afsnittet Generelt, og vælg derefter afkrydsningsfeltet Bekræft filformatkonvertering ved åben.
  5. Luk og åbn derefter filen igen.
  6. I dialogboksen Konverter fil skal du vælge Kodet tekst.

Anbefalede: