Hvilke ledninger bruges egentlig i cat5?
Hvilke ledninger bruges egentlig i cat5?

Video: Hvilke ledninger bruges egentlig i cat5?

Video: Hvilke ledninger bruges egentlig i cat5?
Video: Pioneer MVH-Z5050BT и Mazda 6 MPS (MazdaSpeed ​​6) стереоинсталляция, часть 2/3 - вставляем 2024, April
Anonim

Ethernet Cat 5 kabler har otte ledninger (fire par), men under 10BaseT og 100BaseT standarder (henholdsvis 10 Mbps og 100 Mbps) kun fire (to par) af disse ledninger faktisk bruges . Et par er Brugt til at overføre data og det andet par er Brugt til at modtage data.

Spørgsmålet er også, hvilke Ethernet-ledninger der faktisk bruges?

RJ45-data kabler vi bruger til at forbinde computere til en Ethernet kontakten er lige igennem kabler . Som nævnt ovenfor er RJ45 kabel bruger kun 2-par ledninger : Orange (ben 1 & 2) og grøn (ben 3 & 6). Ben 4, 5 (blå) og 7, 8 (brun) er IKKE Brugt.

Og hvorfor har cat5 8 ledninger? Oprindeligt besvaret: Hvorfor de er 8 ledninger i Ethernet-kabel? For det første er Ethernet fuld duplex og parsnoet. Det vil sige, at hver computer/switch kan sende ned tråd på samme tid. Til få til Gigabit ønskede vi at holde datasignaleringshastigheden den samme, så den højere båndbredde krævede mere ledninger.

Også spurgt, kan cat5 bruges som højttalerledning?

Hvis du forsøger at brug CAT5 kabel til højttalere , har du sandsynligvis at gøre med en situation, hvor tråd er allerede lagt, og du vil spare lidt tid i et forsøg på at forbinde højttalere i et andet rum til en " højttaler B" udgang på en hjemmeforstærker. CAT5 har otte ledninger , konfigurerbar til mono eller stereo.

Hvad er Cat 5 kabel lavet af?

Alternativt benævnt en Ethernet-kabel eller LAN kabel , a Kat 5 eller kategori 5 er et netværk kabel der består af fire snoede par kobbertråd, der afsluttes af et RJ-45-stik.

Anbefalede: