Hvordan fungerer VRRP failover?
Hvordan fungerer VRRP failover?

Video: Hvordan fungerer VRRP failover?

Video: Hvordan fungerer VRRP failover?
Video: Как настроить высокую доступность на 2 pfSense 2024, April
Anonim

VRRP Startforsinkelsesfunktion. Det VRRP router, der styrer den eller de IPv4- eller IPv6-adresser, der er knyttet til en virtuel router er kaldet Master, og den videresender pakker sendt til disse IPv4- eller IPv6-adresser. Valgprocessen giver dynamik failover i forsendelsesansvaret, hvis skibsføreren bliver utilgængelig.

På samme måde, hvad er VRRP, og hvordan virker det?

Virtual Router Redundancy Protocol ( VRRP ) er en computernetværksprotokol, der giver mulighed for automatisk tildeling af tilgængelige Internet Protocol (IP) routere til deltagende værter. Dette øger tilgængeligheden og pålideligheden af routingstier via automatiske standardgatewayvalg på et IP-undernetværk.

hvad er den største forskel mellem HSRP og VRRP? Som du kan se, er der ingen synd stor forskel mellem de to protokoller. Det primær forskel mellem HSRP imod VRRP ville være det HSRP er ejet af Cisco og kan kun bruges på Cisco-enheder. VRRP er en standardbaseret protokol og er leverandøruafhængig, hvilket giver en vis fleksibilitet ved valg af netværksenheder.

Hvad er HSRP i forhold til dette, og hvordan virker det?

“ HSRP er en redundansprotokol udviklet af Cisco til at give gateway-redundans uden yderligere konfiguration på slutenhederne i undernettet. Med HSRP konfigureret mellem et sæt routere, de arbejde sammen for at præsentere udseendet af en enkelt virtuel router for værterne på LAN.

Hvordan virker Vrrp Cisco?

VRRP gør det muligt for en gruppe routere at danne en enkelt virtuel router. LAN-klienterne kan derefter konfigureres med den virtuelle router som deres standardgateway. Den virtuelle router, der repræsenterer en gruppe af routere, er også kendt som en VRRP gruppe. Klienter 1 til 3 er konfigureret med standard gateway IP-adressen 10.0.

Anbefalede: