Hvordan ligner Vygotsky og Montessori hinanden?
Hvordan ligner Vygotsky og Montessori hinanden?

Video: Hvordan ligner Vygotsky og Montessori hinanden?

Video: Hvordan ligner Vygotsky og Montessori hinanden?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Kan
Anonim

Ovenstående citat er vejledende for forskellen mellem Montessori og Vygotsky i deres syn på mekanismerne bag børns udvikling: Montessori så udvikling som en udfoldelse af sekvensen af stadier, der var forudprogrammeret i en menneskelig art, mens Vygotsky tildelt den primære rolle til samspillet mellem børn og

I betragtning af dette, hvad har Lev Vygotsky og Montessori til fælles?

Montessori troede på, at børn lærer naturligt i de rigtige omgivelser; Vygotsky mente, at børn lærer bedst i teams. Vygotsky mente, at lærerne skulle undervise ved forelæsning, mens Montessori troede på teamwork. Vygotsky følte, at læring kom fra miljøet; Montessori troede på værdien af børns leg.

Udover ovenstående, hvordan adskiller Piagets og Vygotskys teorier sig? Nøglen forskel mellem Piaget og Vygotsky er det Piaget mente, at selvopdagelse er afgørende, hvorimod Vygotsky udtalt, at læring sker gennem at blive undervist af en mere vidende anden.

Også at vide er, hvad er de vigtigste ligheder mellem Vygotsky og Piaget?

Vygotsky mente, at barnet er et socialt væsen, og kognitiv udvikling ledes af sociale interaktioner. Piaget , på den anden side følte, at barnet var mere selvstændigt, og at udviklingen blev styret af selvcentrerede, fokuserede aktiviteter.

Hvad er teorierne relateret til leg?

Teorier om leg Legeteorier blev først udviklet i løbet af det attende og nittende århundrede. Fire teorier påvirkede opfattelsen af, hvorfor og hvordan børn leger: teorien om overskudsenergi, rekreationsteorien, instinkt teori og rekapitulationsteorien.

Anbefalede: