Indholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer en navneserver?
Hvordan fungerer en navneserver?

Video: Hvordan fungerer en navneserver?

Video: Hvordan fungerer en navneserver?
Video: DNS Records Explained 2024, Kan
Anonim

I stedet forbinder du dig bare via et domæne navneserver , også kaldet en DNS server eller navneserver , som administrerer en massiv database, der kortlægger domæne navne toIP-adresser. Uanset om du går ind på et websted eller sender e-mail, bruger din computer en DNS server for at slå domænet op navn du forsøger at få adgang til.

Hvad gør en navneserver på denne måde?

Den vigtigste funktion af DNS servere er oversættelse (opløsning) af menneskeligt mindeværdigt domæne navne og værtsnavne ind i de tilsvarende numeriske Internet Protocol (IP)-adresser, den anden principal navn rum på internettet, som bruges til at identificere og lokalisere computersystemer og ressourcer på internettet.

For det andet, er en navneserver en DNS-server? Der er ikke sådan noget som et domæne Navneserver . DNS står for domæne Navn System, som simpelthen er et hierarki af Navneservere der har til hensigt at oversætte værten navne til IP-adresser på globalt plan. Routeren har navneservere 8.8.4.4 og 8.8.8.8 sæt, kendt som Google DNS , cachelagrer de også.

Efterfølgende kan man også spørge, hvordan fungerer DNS trin for trin?

Lad os tage et dybdegående kig på processen:

  1. Trin 1: Anmod om oplysninger.
  2. Trin 2: Spørg de rekursive DNS-servere.
  3. Trin 3: Spørg rodnavneserverne.
  4. Trin 4: Spørg TLD-navneserverne.
  5. Trin 5: Spørg de autoritative DNS-servere.
  6. Trin 6: Hent posten.
  7. Trin 7: Modtag svaret.

Hvordan bruges en DNS-server til at få adgang til et websted?

Domænenavn Servere ( DNS ) er internettets ækvivalent til en telefonbog. De vedligeholder en mappe med domænenavne og oversætter dem til IP-adresser (Internet Protocol). Dette er nødvendigt, fordi selvom domænenavne er lette for folk at huske, computere eller maskiner, få adgang til websteder baseret på IP-adresser.

Anbefalede: