Hvad er et assemblersprogsprogram?
Hvad er et assemblersprogsprogram?

Video: Hvad er et assemblersprogsprogram?

Video: Hvad er et assemblersprogsprogram?
Video: Assembly Language in 100 Seconds 2024, April
Anonim

Nogle gange omtalt som montage eller ASM, en samlesprog er et lavt niveau programmeringssprog . Programmer skrevet ind samlesprog er udarbejdet af en samler . Hver samler har sin egen samlesprog , som er designet til én specifik computerarkitektur.

Desuden, hvad er et eksempel på et assemblersprog?

An samlesprog er en lav-niveau programmering Sprog designet til en bestemt type processor. Det kan være produceret ved at kompilere kilden kode fra en programmering på højt niveau Sprog (såsom C/C++), men kan også skrives fra bunden. Nedenfor er nogle eksempler instruktioner, der understøttes af x86-processorer.

For det andet, hvordan fungerer assemblersprog? Din CPU kører ikke montage . Det samler konverterer det til maskine kode . Denne proces afhænger af både det særlige samlesprog og målcomputerarkitekturen. Instruktionerne i montagekode kort til det faktiske instruktionssæt og registrer navne for den CPU-arkitektur, du målretter mod.

Når man tager dette i betragtning, hvad bruges assemblersprog til?

I dag, samlesprog er Brugt primært til direkte hardwaremanipulation, adgang til specialiserede processorinstruktioner eller for at løse kritiske ydeevneproblemer. Typiske anvendelser er enhedsdrivere, indlejrede systemer på lavt niveau og realtidssystemer.

Hvad er mnemonic i assemblersprog?

I computer samler (eller montage ) Sprog , a mnemonisk er en forkortelse for en operation. Generelt, a mnemonisk er et symbolsk navn for en enkelt eksekverbar maskine Sprog instruktion (en opcode), og der er mindst én opcode mnemonisk defineret for hver maskine Sprog instruktion.

Anbefalede: