Hvad er bedre serif eller sans serif?
Hvad er bedre serif eller sans serif?

Video: Hvad er bedre serif eller sans serif?

Video: Hvad er bedre serif eller sans serif?
Video: Do Fonts Matter? - 5 Tips to KDP Success 2024, Kan
Anonim

Ved standard og større størrelser, serif kan være til brødtekst, og kan faktisk fungere bedre som skrifttype er mere læselig og forårsager mindre anstrengte øjne eller træthed end sans - serif -især når det bruges til at vise længere, vidtstrakte passager.

Tilsvarende, hvad er mere læsbar serif eller sans serif?

Seriferede skrifttyper er meget brugt til brødtekst, fordi de anses for lettere at læse end sans - serif skrifttyper på tryk. Imidlertid har videnskabelige undersøgelser af dette emne været inkonklusive. En undersøgelse foreslog det serif skrifttyper er mere læselig på en skærm, men foretrækkes generelt ikke sans serif skrifttyper.

Man kan også spørge, hvad er forskellen mellem en serif- og sans serif-skrifttype? Svaret er ganske enkelt i navn. EN serif er et dekorativt streg, der afslutter enden af en bogstavstamme (nogle gange også kaldet "fødderne" af bogstaverne). Til gengæld a serif skrifttype er -en skrifttype det har seriffer , mens a sans serif er -en skrifttype det gør ikke (derfor " sans ”).

Og hvorfor er sans serif bedre?

Sans - Serif har lidt øget læsbarhed i forhold til Seriffer . Det er derfor Sans - Serif er en fantastisk skrifttype til tekstens brødtekst. Kombiner ikke en Serif med en Serif og en Sans - Serif med en Sans - Serif fordi det kan se lidt intetsigende og udifferentieret ud. For mange skrifttyper i ét design er ikke en god ting.

Hvad er et eksempel på en sans serif-skrifttype?)Udtales SAN -SERR-hvis. En kategori af skrifttyper der ikke bruger seriffer , små streger i enderne af tegn. Populær sans serif skrifttyper omfatter Helvetica, Avant Garde, Arial og Genève. Serif skrifttyper inkluderer Times Roman, Courier, New Century Schoolbook og Palatino.

Anbefalede: