Indholdsfortegnelse:

Hvilken Shell bruger AIX?
Hvilken Shell bruger AIX?

Video: Hvilken Shell bruger AIX?

Video: Hvilken Shell bruger AIX?
Video: Learning Networking Part 1 and Preparing for the CompTIA A + exam 2024, April
Anonim

Det Korn skal er standard shell, der bruges med AIX. Når du logger ind, siges du at være ved kommandolinjen eller kommandoprompten. Det er her du kommer ind UNIX kommandoer.

Derfor, hvad bruges AIX-serveren til?

Det er typisk Brugt for virksomheden servere og leveres med et robust sæt sikkerhedsindstillinger såsom Kerberos V5-netværksgodkendelse og dynamisk sikker tunnelgodkendelse. AIX giver systemadministratoren mulighed for at opdele hukommelse, CPU og diskadgang mellem forskellige job.

Og hvad kører AIX på? AIX er et åbent styresystem fra IBM, der er baseret på en version af UNIX . AIX /ESA er designet til IBM's System/390 eller stor serverhardwareplatform. AIX /6000 er et operativsystem, der kører på IBMs arbejdsstationsplatform, RISC System/6000.

Hvordan kører jeg i denne forbindelse et shell-script i AIX?

Trin til at skrive og udføre et script

  1. Åbn terminalen. Gå til den mappe, hvor du vil oprette dit script.
  2. Opret en fil med. sh forlængelse.
  3. Skriv scriptet i filen ved hjælp af en editor.
  4. Gør scriptet eksekverbart med kommandoen chmod +x.
  5. Kør scriptet med./.

Er AIX det samme som Linux?

AIX er et ret stabilt OS i forhold til Linux være et freeware. AIX har omkostningsmæssige ulemper, og det er ikke platform uafhængigt, problemet ses mest med IBM hardware. Hvorimod Linux er en platform afhængig, men det er som en chef, der aldrig bliver tilfreds, uanset hvad du gør

Anbefalede: