Er hypotetisk syllogisme gyldig?
Er hypotetisk syllogisme gyldig?

Video: Er hypotetisk syllogisme gyldig?

Video: Er hypotetisk syllogisme gyldig?
Video: Advanced Norwegian lesson/ level B2: Hva er en hypotetisk setning? 2024, April
Anonim

I klassisk logik, hypotetisk syllogisme er en gyldig argumentform som er en syllogisme have en betinget erklæring for en eller begge dets lokaler. Et eksempel på engelsk: Hvis jeg ikke vågner, så kan jeg ikke gå på arbejde. Hvis jeg ikke kan gå på arbejde, så får jeg ikke løn.

På denne måde, hvad er en gyldig syllogisme?

EN syllogisme er gyldig (eller logisk), når dens konklusion følger af dens præmisser. EN syllogisme er sandt, når det fremsætter nøjagtige påstande - det vil sige, når de oplysninger, det indeholder, stemmer overens med fakta. At være sund, en syllogisme skal være begge dele gyldig og sandt.

Man kan også spørge, hvilken type syllogisme er normalt baseret på en hypotetisk situation? Hypotetisk syllogisme : den rene hypotetisk syllogisme er et argument, hvor både præmisserne og konklusionen er hypotetisk . Praktisk Syllogisme : ligner den kategoriske syllogisme , men det første udsagn eller hovedpræmissen er en normativ påstand eller noget venlig af værdidom.

Er disjunktiv syllogisme i denne forbindelse gyldig?

I klassisk logik, disjunktiv syllogisme (historisk kendt som modus tollendo ponens (MTP), latin for "tilstand, der bekræfter ved at benægte") er en gyldig argumentform som er en syllogisme have en disjunktiv erklæring for et af dets lokaler. Overtrædelsen er en overtrædelse af sikkerheden, eller den er ikke underlagt bøder.

Hvad gør en syllogisme ugyldig?

En gyldig syllogisme er en, hvor konklusionen skal være sand, når hver af de to præmisser er sande; en ugyldig syllogisme er en, hvor konklusionerne skal være falske, når hver af de to præmisser er sande; et hverken gyldigt eller ugyldig syllogisme er en, hvor konklusionen enten kan være sand eller kan være falsk, når

Anbefalede: