Hvad indeholder proc-biblioteket?
Hvad indeholder proc-biblioteket?

Video: Hvad indeholder proc-biblioteket?

Video: Hvad indeholder proc-biblioteket?
Video: Kursus i grafisk facilitering - hvad indeholder det? 2024, April
Anonim

Det / proc / vejviser - også kaldet proc filsystem - indeholder et hierarki af specielle filer, som repræsenterer kernens aktuelle tilstand - hvilket giver applikationer og brugere mulighed for at kigge ind i kernens syn på systemet.

Ligeledes, hvad er der i proc-biblioteket?

/proc biblioteket er et mærkeligt dyr. Det eksisterer ikke rigtig, men alligevel kan du udforske det. Dens nul-længde filer er hverken binære eller tekst, men du kan undersøge og vise dem. Denne særlige mappe indeholder alle detaljer om din Linux system, herunder dets kerne, processer og konfigurationsparametre.

Desuden, hvad er PROC kommando? proc filsystem i Linux. Proc filsystem (procfs) er et virtuelt filsystem, der oprettes på flugt, når systemet starter og opløses på tidspunktet for systemets nedlukning. Den indeholder den nyttige information om de processer, der kører i øjeblikket, den betragtes som kontrol- og informationscenter for kernen.

Med hensyn til dette, hvor er Proc-mappen i Linux?

Linux implementering omfatter en vejviser for hver kørende proces, inklusive kerneprocesser, i mapper som hedder / proc /PID, hvor PID er procesnummeret. Hver vejviser indeholder oplysninger om én proces, herunder: / proc /PID/cmdline, kommandoen, der oprindeligt startede processen.

Hvad er Ubuntu Proc-mappe?

Det proc filsystem er et pseudo-filsystem, som giver en grænseflade til kernedatastrukturer. Det er almindeligvis monteret ved / proc . Det her vejviser vil indeholde filer som limits, mounts osv. som giver information om processen.

Anbefalede: