Hvem var det første orakel i Delphi?
Hvem var det første orakel i Delphi?

Video: Hvem var det første orakel i Delphi?

Video: Hvem var det første orakel i Delphi?
Video: How did the Oracle of Delphi Work? Ancient Greece DOCUMENTARY 2024, Kan
Anonim

Delphi var en gammel religiøs helligdom dedikeret til den græske gud Apollo. Helligdommen blev udviklet i det 8. århundrede f. Kr. og var hjemsted for de Orakel af Delphi og præstinden Pythia, som var berømt i hele den antikke verden for at spå om fremtiden og blev konsulteret før alle større virksomheder.

Var oraklet i Delphi tilsvarende en person?

θi?/, oldgræsk: Π?θί? [pyːˈtʰi. aː]) var navnet på ypperstepræstinden i Apollontemplet kl Delphi der også fungerede som orakel , også kendt som Orakel af Delphi . Navnet Pythia er afledt af Pytho, som i myten var det oprindelige navn på Delphi.

Derudover, hvad var den første begivenhed, som den første Pythia forudsagde? Et godt eksempel er den berømte utilsigtet hændelse før slaget ved Salamis, da den Pythia forudsagde først undergang og senere forudsagt at en 'træmur' (fortolket af athenerne til at betyde deres skibe) ville redde dem.

Udover ovenstående, hvordan fungerede oraklet i Delphi?

Det Oracle i Delphi er refereret gennem græske myter og historie. Hun blev angiveligt gjort psykisk af Apollo. Selv under Oracle hos Delphi's gang var det almindeligt kendt, at Oracles visioner havde en praktisk årsag. Gas sivede ud af sprækkerne i hulen, hvor hun sad, hvilket fik hende til at snakke sludder.

Hvornår sluttede oraklet i Delphi?

4. århundrede

Anbefalede: