Hvad er ETC Inittab?
Hvad er ETC Inittab?

Video: Hvad er ETC Inittab?

Video: Hvad er ETC Inittab?
Video: Linux Crash Course - The /etc/fstab file 2024, April
Anonim

Det / etc / inittab fil er konfigurationsfilen, der bruges af System V (SysV) initialiseringssystemet i Linux. Denne fil definerer tre elementer for init-processen: standard runlevel. hvilke processer der skal startes, overvåges og genstartes, hvis de afsluttes.

Desuden, hvor er Inittab?

/etc/ inittab fil var konfigurationsfilen brugt af den originale System V init(8) daemon. Upstart init(8)-dæmonen bruger ikke denne fil, og læser i stedet dens konfiguration fra filer i /etc/init.

På samme måde, hvad er runlevels i Linux? EN løbeniveau er en forudindstillet driftstilstand på et Unix-lignende operativsystem. Et system kan startes op i (dvs. startes op i) en hvilken som helst af flere løbeniveauer , som hver er repræsenteret af et enkeltcifret heltal. Syv løbeniveauer er understøttet i standarden Linux kerne (dvs. kernen i operativsystemet).

Også at vide, hvad er Sysvinit?

sysvinit er en samling af System V-stil init programmer oprindeligt skrevet af Miquel van Smoorenburg. De inkluderer init, som køres af kernen som proces 1, og er overordnet for alle andre processer.

Hvad er Systemd i Linux?

systemd er en Linux initialiseringssystem og servicemanager, der omfatter funktioner som on-demand start af dæmoner, vedligeholdelse af monterings- og automount-punkter, snapshot-understøttelse og processporing vha. Linux kontrolgrupper. Disse to aspekter var til stede i Upstart, men blev forbedret af systemd.

Anbefalede: