Hvad er digital offsettryk?
Hvad er digital offsettryk?

Video: Hvad er digital offsettryk?

Video: Hvad er digital offsettryk?
Video: Offsettryk - Hvad er det og hvordan foregår tryk af en tryksag i et trykkeri 2024, Kan
Anonim

Offsettryk bruger ætsede metalplader, der påfører blæk på et ark papir. Opsætningen til offsettryk er generelt betydeligt mere tidskrævende og dyrere end digital print . På den anden side, digital print bruger elektrostatiske ruller kaldet "tromler" - til at påføre toner på papiret.

Hvordan fungerer digital offsettryk derfor?

Generelt sagt, offsettrykkeri ved at overføre blæk fra en plade til en gummiplade, som derefter ruller blækket på papir, vinyl eller anden overflade. Det her er i kontrast til digital print , hvilken gør ikke bruge plader til at overføre blæk til papir.

hvad betyder digital print? Digitalt tryk henviser til metoder til trykning fra en digital -baseret billede direkte til en bred vifte af medier. Det refererer normalt til professionel trykning hvor små-run jobs fra desktop publishing og andet digital kilder er trykt ved hjælp af storformat- og/eller højvolumenlaser- eller inkjetprintere.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad betyder offset trykning?

Offsettryk , også kaldet offset litografi, er en metode til masseproduktion trykning hvori billederne på metalplader overføres ( offset ) torgummitæpper eller ruller og derefter til Print medier. Det Print medier, normalt papir, gør ikke komme i direkte kontakt med metalpladerne.

Hvorfor bruges offsettryk?

Det hedder offset fordi blækket ikke overføres direkte til papiret. Fordi offset presser køre så effektivt, når de er sat op, offsettryk er det bedste valg, når der er behov for større mængder, og giver nøjagtig farvegengivelse og et skarpt, rent professionelt udseende trykning.

Anbefalede: