Hvor sikker er FTP?
Hvor sikker er FTP?

Video: Hvor sikker er FTP?

Video: Hvor sikker er FTP?
Video: FTP (File Transfer Protocol), SFTP, TFTP Explained. 2024, Kan
Anonim

FTP var ikke bygget til at være sikker . Det anses generelt for at være en usikker protokol, fordi den er afhængig af klartekstbrugernavne og adgangskoder til godkendelse og ikke bruger kryptering. Data sendt via FTP er sårbar over for sniffing, spoofing og brute force-angreb, blandt andre grundlæggende angrebsmetoder.

Spørgsmålet er også, hvor sikker er en FTP-server?

FTPS er sikker FTP og fungerer på samme måde som HTTPS ( sikker HTTP) fungerer i en browser. FTPS er en standardsikkerhedsteknologi til etablering af et krypteret link mellem aweb server og en browser, der tillader FTP at køre gennem en krypteret SSL-tunnel. En anden sikker protokollen er SFTP.

Ved også, er FTP krypteret? Sikker FTP protokoller beskytter kun data, mens de transmitteres. Når datafiler er blevet skrevet til en sikker FTP server, er dataene ikke længere beskyttet, medmindre filerne var krypteret før transmission. Et typisk scenarie er at kryptere filer ved hjælp af et værktøj som PGP og transmitter derefter ved hjælp af enten SFTP eller FTPS.

På samme måde bliver det spurgt, kan FTP hackes?

FTP bruger og adgangskode kan ikke være hacket af enhver bagmand. FTP bliver kun usikker i tilfælde af, at vi deler vores bruger og adgangskoder med en anden instans kan ikke få hacket . FTP er den sikre måde at dele filerne på.

Er FileZilla FTP sikker?

Som standard, Filezilla Serveren understøtter ikke FTP via SFTP . Men hvis kan bruge SSL / TLS, almindeligvis omtalt som FTPS.

Anbefalede: