Er NFS sikker?
Er NFS sikker?

Video: Er NFS sikker?

Video: Er NFS sikker?
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, Kan
Anonim

NFS i sig selv betragtes ikke generelt sikker - at bruge kerberos-indstillingen, som @matt foreslår, er én mulighed, men det bedste bud, hvis du skal bruge NFS er at bruge en sikker VPN og kør NFS over det - på denne måde beskytter du i det mindste det usikre filsystem fra internettet - selvfølgelig, hvis nogen bryder din VPN, er du

Tilsvarende, hvad er NFS-adgang?

Netværksfilsystemet ( NFS ) er en klient/serverapplikation, der lader en computerbruger se og eventuelt gemme og opdatere filer på en fjerncomputer, som om de var på brugerens egen computer. Det NFS protokol er en af flere distribuerede filsystemstandarder for netværkstilsluttet lagring (NAS).

Ligeledes, hvad er root squash i NFS? Root squash er en reduktion af adgangsrettighederne for den eksterne superbruger ( rod ) når du bruger identitetsgodkendelse (lokal bruger er det samme som fjernbruger). Det er primært et træk ved NFS men kan også være tilgængelig på andre systemer.

Udover ovenstående, hvilke porte bruger NFS?

6 svar. Havn 111 (TCP og UDP) og 2049 (TCP og UDP) for NFS server. Der er også havne for Cluster og klientstatus ( Havn 1110 TCP for førstnævnte og 1110 UDP for sidstnævnte) samt en Havn for NFS låseadministrator ( Havn 4045 TCP og UDP).

Hvordan fungerer NFS i Linux?

Netværksfilsystemet ( NFS ) er en måde at montere på Linux diske/mapper over et netværk. An NFS server kan eksportere en eller flere mapper, der derefter kan monteres på en fjernbetjening Linux maskine. Bemærk, at hvis du skal montere en Linux filsystem på en Windows-maskine, skal du bruge Samba/CIFS i stedet for.

Anbefalede: