Hvad blev computerhullekort først brugt til?
Hvad blev computerhullekort først brugt til?

Video: Hvad blev computerhullekort først brugt til?

Video: Hvad blev computerhullekort først brugt til?
Video: Punch Card Programming - Computerphile 2024, April
Anonim

Hulkort (eller " hulkort "), også kendt som Hollerith kort eller IBM kort , er papir kort i hvilke huller kan være slået i hånden eller maskine til at repræsentere computer data og instruktioner. De var en udbredt- Brugt metoder til at indtaste data tidligt computere.

Når man tager dette i betragtning, hvornår blev hulkort først brugt?

Standarden hulkort , oprindeligt opfundet af Herman Hollerith, blev brugt første gang for vitalstatistics-tabel af New York City Board of Health og flere stater. Efter denne prøvebrug, hulkort var vedtaget til brug ved folketællingen 1890. Hollerith arbejdede ikke i vakuum!

Ved siden af ovenstående, hvem er opfinderen af hulkort? Herman Hollerith Semyon Korsakov

Ved også, hvad var den første programmerbare maskine til at bruge hulkort?

Hollerith opfandt og brugte en hulkort enhed til at hjælpe med at analysere 1890 amerikanske folketællingsdata. Hans store gennembrud var hans brug af elektricitet til at læse, tælle og sortere hulkort hvis huller repræsenterede data indsamlet af folketællingstagerne.

Hvad er Hollerith-koden, og hvordan blev den brugt?

Det Hollerith kode er en kode til at relatere alfanumeriske tegn til huller i et hulkort. Disse opfindelser var blandt grundlaget for databehandlingsindustrien og Holleriths hulkort (senere Brugt til computer input/output) fortsatte i brug i næsten århundrede.

Anbefalede: