Hvad er tofaset låseprotokol Hvordan garanterer den serialisering?
Hvad er tofaset låseprotokol Hvordan garanterer den serialisering?

Video: Hvad er tofaset låseprotokol Hvordan garanterer den serialisering?

Video: Hvad er tofaset låseprotokol Hvordan garanterer den serialisering?
Video: Lec-82: 2 Phase Locking(2PL) Protocol in Transaction Concurrency Control | DBMS 2024, Kan
Anonim

Hvordan garanterer det serialisering ? To - faselåsning : To - faselåsning skema er et af de låsning skema er, som en transaktion ikke kan anmode om en ny låse indtil den låser op for operationerne i transaktionen. Det er involveret i to faser.

På denne måde, hvad er 2-faset låseprotokol. Hvordan garanterer den serialisering?

I databaser og transaktionsbehandling, to - faselåsning (2PL) er en samtidighedskontrolmetode, der garanterer serialisering . Det protokol anvender låse, anvendt af en transaktion på data, som kan blokere (fortolket som signaler til at stoppe) andre transaktioner fra at få adgang til de samme data i løbet af transaktionens levetid.

Udover ovenstående, hvilke fordele giver streng tofaset låsning? Svar: Streng to - faselåsning har fordele af streng 2PL . Derudover har den den egenskab, der for to modstridende transaktioner, deres begå rækkefølge er deres serialiseringsrækkefølge. I nogle systemer kan brugere forvente denne adfærd.

Ligeledes, hvad er 2-faset låseprotokol?

To - Faselåseprotokol som også er kendt som en 2PL protokol . Det kaldes også P2L. I denne type låseprotokol , bør transaktionen erhverve en låse efter at den slipper en af sine låse. Det her låseprotokol opdeler udførelsen fase af en transaktion i tre forskellige dele.

Hvad er nogle variationer af tofaselåseprotokollen Hvorfor foretrækkes streng eller streng tofaselåsning ofte?

Streng eller streng to - faselåsning er foretrækkes fordi, i dette variation , en transaktion T frigiver ikke noget af dets eksklusive (skriv) låse indtil efter det begås eller afbrydes. Så ingen anden transaktion kan læse/skrive et element, der er skrevet af T, medmindre T har forpligtet sig. Og streng 2PL er ikke død låse -gratis.

Anbefalede: