Har tuple indeks?
Har tuple indeks?

Video: Har tuple indeks?

Video: Har tuple indeks?
Video: Python! Tuples 2024, Kan
Anonim

Tuples er sekvenser, ligesom lister. Forskellene mellem tupler og lister er , det tupler kan ikke ændres i modsætning til lister og tupler brug parenteser, hvorimod lister bruger firkantede parenteser. Som snor indekser , tupelindekser start ved 0, og de kan skæres i skiver, sammenkædes og så videre.

Kan du følgelig indeksere en tuple Python?

Værdierne gemt i en tupel dåse være enhver type, og det er de indekseret efter heltal. Den vigtige forskel er det tupler er uforanderlige. Tuples er også sammenlignelige og hashbare så vi kan sortere lister over dem og bruge tupler som nøgleværdier i Python ordbøger.

For det andet, hvordan definerer du en tuple i Python? EN tupel oprettes ved at placere alle elementerne (elementerne) inden for parenteser (), adskilt af kommaer. Parenteserne er valgfrie, men det er en god praksis at bruge dem. EN tupel kan have et hvilket som helst antal elementer, og de kan være af forskellige typer (heltal, flydende, liste, streng osv.).

Deraf, har tupler orden?

EN tupel er defineret på samme måde som en liste, bortset fra at hele sættet af elementer er omgivet af parenteser i stedet for firkantede parenteser. Elementerne i en tuple har en defineret bestille , ligesom en liste. Tuples indekser er nul-baserede, ligesom en liste, så det første element i en ikke-tom tupel er altid t[0].

Hvad er forskellen mellem tuple og liste?

Det vigtigste forskel mellem listerne og en tupler er det faktum, at lister er foranderlige hvorimod tupler er uforanderlige. En foranderlig datatype betyder, at et pythonobjekt af denne type kan ændres. Et uforanderligt objekt kan ikke.

Anbefalede: