Hvad betyder Zulu i militærtid?
Hvad betyder Zulu i militærtid?

Video: Hvad betyder Zulu i militærtid?

Video: Hvad betyder Zulu i militærtid?
Video: What is Zulu Time? 2024, Kan
Anonim

Zulu (forkortelse for " Zulu tid ") er bruges i militær og i navigation generelt som en betegnelse for Universal Coordinated Tid (UCT), nogle gange kaldet Universal Tid Koordineret (UTC) eller Koordineret Universal Tid (men forkortet UTC), og tidligere kaldt Greenwich Middeltid.

På samme måde kan man spørge, er Zulu-tid det samme som militærtid?

Z – Zulu tid Zone ( Militær tid ) Har i øjeblikket samme tid zone offset som Z (UTC +0), men anderledes tid zonenavn. Zulu tid Zone (Z) har ingen offset fra Coordinated Universal Tid (UTC). Det her tid zone er en militær tid zone.

På samme måde, hvorfor bruger militæret Zulu-tid? Zulu tid er UTC tid . Årsagen til navnet zulu er fordi der er en times skift af nul nogle gange angivet med et Z og i Nato-alfabetet Z er Zulu.

I forhold til dette, hvorfor kalder de det Zulu-tid?

Greenwich Mean Tid blev udpeget som "reference tid ", med en offset på nul timer. Det fonetiske radioalfabet for Z er ZULU - så når man siger " ZULU tid ", det er en forkortelse for "nul-offset tid ", hvilket betyder Greenwich Mean Tid , eller mere korrekt UTC - Coordinated Universal Tid.

Hvad er Zulu tidsformat?

Zulu tid . Det er en dato "ÅÅÅÅ-MM-DD" med det firecifrede år, tocifrede måned og tocifrede dag, "T" for " tid ," efterfulgt af en tid formateret som "TT:MM:SS" med timer, minutter og sekunder, alt efterfulgt af et "Z" for at angive, at det er Zulu format.

Anbefalede: