Indholdsfortegnelse:

Hvad er klasseløs adressering i IPv4?
Hvad er klasseløs adressering i IPv4?

Video: Hvad er klasseløs adressering i IPv4?

Video: Hvad er klasseløs adressering i IPv4?
Video: IPV4 Classless Addressing 2024, Kan
Anonim

Klasseløs IPv4-adressering

Klassisk adressering deler en IP adresse ind i netværks- og værtsdelene langs oktetgrænser. Klasseløs adressering behandler IP'en adresse som en 32-bit strøm af etere og nuller, hvor grænsen mellem netværk og værtsdele kan falde hvor som helst mellem bit 0 og bit31.

Hvad er forskellen mellem Classful-adressering og klasseløs adressering i IPv4?

Begge udtryk refererer til et perspektiv på strukturen af asubneted IP adresse . Klasseløs adressering bruger en todelt visning af IP-adresser, og klasselig henvendelse har 3-delt udsigt. Med klasselig henvendelse , det adresse har altid et 8-, 16- eller 24-bit netværksfelt baseret på klasse A, B og C adressering regler.

Udover ovenstående, hvorfor bruger vi klasseløs IP-adressering? Klasseløs Internettet adressering . Derfor bevægede internettet sig i begyndelsen af 1990'erne væk fra en klassefuld adresse plads til en klasseløs adresse plads. Med andre ord antallet af bits Brugt for netværksdelen af en IP-adresse blev variabel i stedet for fast. Netværksdelen af klasselige IP-adresser er fast.

Desuden, hvad er en maske i IPv4-adressering?

Det kaldes et undernet maske fordi det bruges til at identificere netværksadressen på en IP-adresse ved at udføre en bitwiseAND-operation på netmasken. Et undernet maske er et 32-bittal, der masker en IP-adresse og opdeler IP-adressen i netværksadresse og værtsadresse.

Hvilken klasseløs adressering?

Klasseløs adressering er en forbedret IP Adressering system. Det gør tildelingen af IP Adresser mere effektivt. Det erstatter den ældre klasse adressering system baseret på klasser. Det er også kendt som Klasseløs Inter Domain Routing ( CIDR ).

Anbefalede: