Hvad er en positiv netværkseksternalitet?
Hvad er en positiv netværkseksternalitet?

Video: Hvad er en positiv netværkseksternalitet?

Video: Hvad er en positiv netværkseksternalitet?
Video: Positive externalities | Consumer and producer surplus | Microeconomics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Netværkseksternaliteter er de virkninger, et produkt eller en tjeneste har på en bruger, mens andre bruger de samme eller kompatible produkter eller tjenester. Positive netværkseksternaliteter eksisterer, hvis fordelene (eller mere teknisk set den marginale nytte) er en stigende funktion af antallet af andre brugere.

Hvad er i denne forbindelse et eksempel på et gode med en positiv netværkseksternalitetseffekt?

Klassikeren eksempel er telefonen, hvor et større antal brugere øger værdien for hver. EN positiv eksternalitet skabes, når en telefon købes, uden at dens ejer har til hensigt at skabe værdi for andre brugere, men gør det uanset.

Ydermere, hvad er eksempler på netværkseffekter? Nogle eksempler af en ensidig netværkseffekt er WhatsApp og Skype. En tosidet netværkseffekt foregår i markedsplads platform forretning - for eksempel , Airbnb og eBay. Nok udbud betyder mere efterspørgsel, hvilket fører til mere udbud.

På denne måde, hvad er eksempler på positive og negative eksternaliteter?

Forurening udledt af en fabrik, der mudrer det omgivende miljø og påvirker sundheden for nærliggende beboere, er en negativ eksternalitet . Effekten af en veluddannet arbejdsstyrke på produktiviteten i en virksomhed er et eksempel af en positiv eksternalitet.

Hvad er en netværkseffekt, og hvorfor er den værdifuld?

Det netværkseffekt , også kendt som netværk eksternalitet eller stordriftsfordele på efterspørgselssiden, siger, at en vare eller service bliver mere værdifuld når flere bruger det. Netop, mere brugen af produktet eller tjenesten, mere er dens værdi.

Anbefalede: