Hvad var resultatet af Stuxnet-virussen?
Hvad var resultatet af Stuxnet-virussen?

Video: Hvad var resultatet af Stuxnet-virussen?

Video: Hvad var resultatet af Stuxnet-virussen?
Video: The Stuxnet Story: What REALLY happened at Natanz 2024, Kan
Anonim

Stuxnet angiveligt ødelagde næsten en femtedel af Irans nukleare centrifuger. Med henblik på industrielle kontrolsystemer inficerede ormen over 200.000 computere og fik 1.000 maskiner til at nedbrydes fysisk.

Hvad gjorde Stuxnet-virussen på denne måde?

Stuxnet er en ekstremt sofistikeret computerorm, der udnytter flere hidtil ukendte Windows zero-day sårbarheder til at inficere computere og sprede sig. Når den inficerer en computer, kontrollerer den, om den pågældende computer er forbundet til specifikke modeller af programmerbare logiske controllere (PLC'er), der er fremstillet af Siemens.

hvem skabte Stuxnet-virussen? Whistleblower Edward Snowden fortalte et tysk blad, at Israel og USA skabte Stuxnet computer virus der ødelagde nukleare centrifuger i Iran.

Ved også, hvordan Stuxnet-virussen blev opdaget?

Det er præcis, hvad der skete med Stuxnet . Symantec-forskerne opdaget at hver prøve af ormen indeholdt domænenavnet og tidsstemplet for hvert system, den inficerede. Dette gjorde det muligt for dem at spore hver infektion tilbage til den oprindelige inficerede computer, hvorfra den startede.

Hvad sker der, når Stuxnet går ind i et netværk?

Det siger rapporter Stuxnet ødelagde mange centrifuger i Irans Natanz uranberigelsesanlæg ved at få dem til at brænde sig selv ud. Det Stuxnet orm spredt på Windows-computere gennem inficerede USB-sticks. Det endte dog til sidst på internet -tilsluttede computere og spredning.

Anbefalede: