Er multitasking godt for produktiviteten?
Er multitasking godt for produktiviteten?

Video: Er multitasking godt for produktiviteten?

Video: Er multitasking godt for produktiviteten?
Video: What multitasking does to your brain | BBC Ideas 2024, Kan
Anonim

Multitasking gør dig mindre produktiv.

Vi tænker, fordi vi er godt ved at skifte fra en opgave til en anden, det gør os godt på multitasking . Men at have en stor evne til at miste fokus er ikke beundringsværdigt. Det har undersøgelser fundet multitasking reducerer din produktivitet med 40 %.

Og reducerer multitasking produktiviteten?

Multitasking kan reducere din produktivitet , og nu viser en ny undersøgelse, at det kan ske pga multitasking forstyrrer visse typer hjerneaktivitet. Resultaterne tyder på, at det er bedre at arbejde på én opgave ad gangen end at prøve at udføre mange opgaver på én gang, sagde forskerne.

er multi tasking gavnligt? Selvom det kan virke som om, du opnår mange ting på én gang, har forskning vist, at vores hjerner ikke er nær så gode til at håndtere mange opgaver, som vi gerne tror, vi er. Faktisk foreslår nogle forskere det multitasking kan faktisk reducere produktiviteten med så meget som 40 %!

I denne forbindelse, hvordan påvirker multitasking produktivitet og hjernesundhed?

Multitasking reducerer din effektivitet og ydeevne, fordi din hjerne kan kun fokusere på én ting ad gangen. Når du forsøger at gøre to ting på én gang, vil din hjerne mangler kapacitet til at udføre begge opgaver med succes. Forskning viser også, at udover at bremse dig, multitasking sænker din IQ.

Hvor effektiv er multitasking?

Videnskaben er klar: Hvorfor Multitasking Virker ikke. For næsten alle mennesker, i næsten alle situationer, multitasking er umuligt. En undersøgelse viste, at kun 2,5 procent af mennesker er i stand til det multitaske effektivt . Og når resten af os forsøger at udføre to komplekse aktiviteter samtidigt, er det simpelthen en illusion.

Anbefalede: