Hvad er multitasking i psykologi?
Hvad er multitasking i psykologi?

Video: Hvad er multitasking i psykologi?

Video: Hvad er multitasking i psykologi?
Video: Multitasking Is a Myth, and to Attempt It Comes at a Neurobiological Cost | Big Think 2024, April
Anonim

Multitasking kan finde sted, når nogen forsøger at udføre to opgaver samtidigt, skift. fra en opgave til en anden, eller udføre to eller flere opgaver hurtigt efter hinanden. For at bestemme omkostningerne ved denne form for mental "jonglering", psykologer udføre opgaveskiftende eksperimenter.

Simpelthen, hvad er et eksempel på multitasking?

For de fleste af os er svaret nej. Det er derfor, vi bruger multitasking . Multitasking er når én person varetager mere end én opgave på samme tid. Eksempler omfatte tyggegummi, mens du går, at sende e-mails under et møde og tale i telefon, mens du ser fjernsyn.

Efterfølgende er spørgsmålet, om mennesker kan multitaske psykologi? Det korte svar på, om folk kan virkelig multitaske er nej. Det human hjernen kan ikke udføre to opgaver, der kræver hjernefunktion på højt niveau på én gang. Funktioner på lavt niveau som at trække vejret og pumpe blod tages ikke i betragtning multitasking . Det er kun de opgaver, du skal "tænke" over, der tages i betragtning.

Man kan også spørge, hvad der sker i din hjerne, når vi multitasker?

Multitasking reducerer din effektivitet og ydeevne pga din hjerne kan kun fokusere på én ting ad gangen. Når du prøver at gøre to ting på én gang, din hjerne mangler kapacitet til at udføre begge opgaver med succes. Forskning viser også, at udover at bremse dig, multitasking sænker din IQ.

Hvad er en multitasking-person?

Multitasking , i en menneskelig kontekst, er praksis med at gøre flere ting samtidigt, såsom at redigere et dokument eller svare på e-mail, mens du deltager i en telekonference. Computer multitasking , på samme måde som mennesker multitasking , refererer til at udføre flere opgaver på samme tid.

Anbefalede: