Hvad er fordelen ved abstrakt klasse i Java?
Hvad er fordelen ved abstrakt klasse i Java?

Video: Hvad er fordelen ved abstrakt klasse i Java?

Video: Hvad er fordelen ved abstrakt klasse i Java?
Video: #6.9 Java Tutorial | Why do we need Abstract Class? 2024, Kan
Anonim

Det fordel af at bruge en abstrakt klasse er, at du kan gruppere flere relaterede klasser sammen som søskende. Gruppering klasser sammen er vigtigt for at holde et program organiseret og forståeligt. Abstrakte klasser er skabeloner til fremtidige specifikke klasser.

Ved også, hvorfor har vi brug for abstrakt klasse i Java?

Java abstrakt klasse kan implementere grænseflader uden selv at levere implementering af grænseflademetoder. Java abstrakt klasse bruges til at levere fælles metodeimplementering til alle underklasserne eller til at levere standardimplementering. Vi kan køre abstrakt klasse i java som enhver anden klasse hvis den har main() metode.

Man kan også spørge, hvorfor skal vi bruge abstrakt klasse i stedet for normal klasse? Abstrakt klasse giver os dybest set mulighed for at levere standardfunktionalitet for alle børn klasser gennem ikke- abstrakt metoder. Så brug abstrakt klasse i stedet for af beton klasse . Og når vi forsøge at skabe objekt af en abstrakt klasse brugeren får fejl ved kompilering i stedet af køretid. Så det er sikkert at have abstrakt klasse.

Når man tager dette i betragtning, hvad er meningen med abstrakte klasser?

Formålet med en abstrakt klasse er at definere en fælles adfærd, der kan nedarves af flere underklasser, uden at implementere det hele klasse . I C# er abstrakt søgeord betegner både en abstrakt klasse og en ren virtuel metode.

Hvad er forskellen mellem abstrakt klasse og normal klasse?

Den eneste rigtige forskel er det en beton klasse kan instansieres, fordi den leverer (eller arver) implementeringen af alle dens metoder. An abstrakt klasse kan ikke instansieres, fordi mindst én metode ikke er blevet implementeret. Abstrakte klasser er beregnet til at blive forlænget.

Anbefalede: