Fungerer overspændingsbeskyttere uden jord?
Fungerer overspændingsbeskyttere uden jord?

Video: Fungerer overspændingsbeskyttere uden jord?

Video: Fungerer overspændingsbeskyttere uden jord?
Video: Do surge protectors really work? 2024, Kan
Anonim

En GFCI stikkontakt giver beskyttelse mod dødelige stød, men uden grund ledning, denne stikkontakt vilje ikke yde nogen beskyttelse til dit elektriske udstyr. EN overspændingsbeskytter tilsluttet en stikkontakt uden jord vil gøre intet, og du kunne stege dit nye plasma-tv.

På denne måde, hvad hvis min overspændingsbeskytter ikke er jordet?

Ingen , Jord har ingen steder at sende stigningen . Det sikring er kun tilsluttet strømførende og neutral. Ikke jorden . Hvis MOV'er er mellem linje og neutral, det ' stigning ' vil blive dumpet til det neutral, som er (skal være) kl jord potentiel.

På samme måde gør overspændingsbeskyttere virkelig noget? Selvom de ikke er perfekte, er de virkelig gør beskytte computere og andre elektroniske enheder mod alt undtagen den stærkeste kraft stigninger . Selvom de kan være ineffektive mod direkte lynnedslag, er det en kvalitet overspændingsbeskytter kan stoppe den mest stærke magt stigninger og forhindre dem i at beskadige det gear, der er tilsluttet dem.

Udover dette, skal stikdåser jordes?

Dette tilsluttes en væg stikkontakt og betragtes som en strømskinne selvom det ikke gør har en ledning. Gør ikke tilslutte en forlængerledning eller strømskinne ind i det. Selvom forlængerledningen har en jordforbindelse stik i udstyrets ledning gør ikke. Det betyder, at udstyret ikke er sikkert jordet selvom det har magt.

Hvordan beskytter du elektronik mod ujordede stikkontakter?

Brug en stikliste forbundet til væggen med en to-leder adapter, der har en jordsko. Tilslut derefter jordledningen til jordforbindelsen på adapteren. Det burde give dig en jordet strømskinne til dit kritiske udstyr. Det er ikke kun nødvendigt for korrekt bølge beskytter , men også for brand- og stødsikkerhed.

Anbefalede: