Hvad er et eksempel på nylig effekt?
Hvad er et eksempel på nylig effekt?

Video: Hvad er et eksempel på nylig effekt?

Video: Hvad er et eksempel på nylig effekt?
Video: Fysik C - energi og effekt 2024, Kan
Anonim

Det nylig effekt er tendensen til at huske den senest præsenterede information bedst. Til eksempel , hvis du forsøger at huske en liste over elementer, nylig effekt betyder, at du er mere tilbøjelig til at huske de punkter fra listen, som du sidst studerede.

I forhold til dette, hvilket af følgende er et eksempel på nylighedseffekten?

Det nylig effekt kan beskrives som, at du bedst husker de ting, der kommer sidst på listen. Så i eksempel ovenfor husker du et par ting fra begyndelsen (æbler og bananer), nogle ting i midten (svampe) og en masse ting til sidst (xylofonvoks, yoghurt og zebrabøffer).

For det andet, hvad er en nylig? nyligt - en tid umiddelbart før nutiden. nyligt. pastness - kvaliteten af at være fortid. 2. nyligt - egenskaben ved at være sket eller dukket op for ikke længe siden.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er den seneste effekt?

Det nylig effekt er en præsentationsrækkefølge effekt der opstår, når nyere information huskes bedre og får større vægt i at danne en dom end tidligere præsenteret information. Nyhedseffekter i socialpsykologi er blevet grundigst undersøgt i indtryksdannelsesforskning.

Hvordan slipper jeg af med den seneste effekt?

Det nylig effekt reduceres, når der gives en forstyrrende opgave. Intervenerende opgaver involverer arbejdshukommelse, da distraktoraktiviteten, hvis den overstiger 15 til 30 sekunders varighed, kan annullere nylig effekt.

Anbefalede: