Hvad er række- og kolonnelager i SAP HANA?
Hvad er række- og kolonnelager i SAP HANA?

Video: Hvad er række- og kolonnelager i SAP HANA?

Video: Hvad er række- og kolonnelager i SAP HANA?
Video: Шарик для новогодней ёлки крючком - #6 2024, September
Anonim

I en Kolonne butik tabel, Data er gemt lodret. I en konventionel database er data gemt i Række baseret struktur, dvs. horisontalt. SAP HANA butikker data i begge række og Kolonne baseret struktur. Dette giver ydeevneoptimering, fleksibilitet og datakomprimering HANA database.

På denne måde, hvad er Row butik og kolonne butik?

På et grundlæggende niveau, række butikker er gode til transaktionsbehandling. Kolonnebutikker er gode til meget analytiske forespørgselsmodeller. Række butikker har evnen til at skrive data meget hurtigt, hvorimod en kolonne butik er fantastisk til at samle store mængder data for en undergruppe af kolonner.

Og hvordan gemmer Hana data? Lagring af data i SAP HANA er helt anderledes end at gøre det i en traditionel disk-baseret database. Den første og mest åbenlyse pointe er, at SAP HANA er et relationelt databasestyringssystem (RDBMS), hvor data er gemt helt i hukommelsen, i stedet for relationel data væren gemt udelukkende på roterende diske.

Hvad er kolonnelager i SAP HANA i denne forbindelse?

Kolonne butik er den del af SAP HANA database og administrerer data i søjleformet vej ind SAP HANA hukommelse. Kolonne tabeller er gemt i Kolonne butik areal. Det Kolonne butik giver god ydeevne til skriveoperationer og optimerer samtidig læseoperationen.

Hvad er Row butik?

Rækkebutik . Her er tabelposterne gemt i en sekvens af rækker . Den første plade går ind i den første række , den næste i den anden række og så videre. Det hele række er gemt på smitsomme hukommelsessteder. Den har række baseret in-memory relationel datamotor, der er optimeret til høj ydeevne af skriveoperationer

Anbefalede: