Hvorfor er Rstp hurtigere end STP?
Hvorfor er Rstp hurtigere end STP?

Video: Hvorfor er Rstp hurtigere end STP?

Video: Hvorfor er Rstp hurtigere end STP?
Video: А есть ли различия между Коммунизмом и Нацизмом? 2024, April
Anonim

RSTP konvergerer hurtigere fordi den bruger en håndtryksmekanisme baseret på punkt-til-punkt-links i stedet for den timer-baserede proces, der bruges af STP . For netværk med virtuelle LAN'er (VLAN'er) kan du bruge VLAN Spanning Tree Protocol (VSTP), som tager stierne til hvert VLAN i betragtning ved beregning af ruter.

Desuden, hvad er forskellen mellem STP og RSTP?

en forskel er den Rapid Spanning Tree Protocol ( RSTP IEEE 802.1W) antager de tre Spanning Tree Protocol ( STP ) porttilstande Listening, Blocking og Disabled er de samme (disse tilstande videresender ikke Ethernet-rammer, og de lærer ikke MAC-adresser).

Derudover, hvorfor bruger vi STP-protokol? Spanning Tree Protocol ( STP ) er et lag 2 protokol der kører på broer og sporskifter. Hovedformålet med STP er at sikre det du lav ikke sløjfer når du har redundante stier i dit netværk. Loops er dødelige for et netværk.

Også spurgt, hvad er Rapid STP?

Hurtigt spændende træ protokol ( RSTP ) er en netværksprotokol, der sikrer en sløjfefri topologi for Ethernet-netværk. I dag er det en populær løsning at implementere redundante netværk i kritiske systemer til energi, rumfart eller fabriksautomatisering. Denne protokol er indarbejdet i IEEE 802.1Q-2014.

Hvordan fungerer RSTP-protokollen?

RSTP virker ved at tilføje en alternativ port og en backup-port i forhold til STP. Disse porte får lov til straks at gå ind i videresendelsestilstand i stedet for passivt at vente på, at netværket konvergerer. * Alternativ port – En bedste alternativ vej til rodbroen. Denne sti er anderledes end at bruge rodporten.

Anbefalede: