Konvergerer Fibonacci-sekvensen?
Konvergerer Fibonacci-sekvensen?

Video: Konvergerer Fibonacci-sekvensen?

Video: Konvergerer Fibonacci-sekvensen?
Video: Fibonacci Plus Price Action - A Massive Improvement 2024, April
Anonim

Leonardo Fibonacci opdagede rækkefølge hvilken konvergerer på phi. Starter med 0 og 1, hver ny nummer i rækkefølge er simpelthen summen af de to før den.

Med hensyn til dette, konvergerer eller divergerer Fibonacci-sekvensen?

1 svar. Det Fibonacci sekvens er divergerende og dets udtryk har en tendens til uendelighed. Så hvert semester i Fibonacci sekvens (for n>2) er større end dens forgænger. Også forholdet, hvormed vilkårene vokser, er stigende, hvilket betyder, at serien ikke er begrænset.

Desuden, hvorfor er Fibonacci-sekvensen overalt? Kaninspørgsmålet var kun en teori, men da videnskabsmænd kiggede på eksempler i naturen - fra dyr til planter - fandt de tallet rækkefølge overalt ! Faktisk har videnskabsmænd opdaget, at når man tæller spiralerne i midten af en solsikke, svarer tallene næsten altid til Fibonacci sekvens !

Man kan også spørge, om Fibonacci-sekvensen er uendelig?

Det overraskende svar er, at der er en uendelig Antallet af Fibonacci tal med et givet tal som en faktor! For eksempel er her en tabel over de mindste Fibonacci tal, der har hvert af de heltal fra 1 til 13 som en faktor: Dette indekstal for n kaldes Fibonacci Indgangspunkt for n.

Hvordan er det gyldne snit relateret til Fibonacci-sekvensen?

Det forhold af hvert på hinanden følgende talpar i Fibonacci sekvens konvergere på gyldne snit som du går højere i rækkefølge . Det Fibonacci sekvens er 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 osv., hvor hvert tal er summen af de to foregående.

Anbefalede: