Kan to irrationelle tal være rationelle?
Kan to irrationelle tal være rationelle?

Video: Kan to irrationelle tal være rationelle?

Video: Kan to irrationelle tal være rationelle?
Video: Making sense of irrational numbers - Ganesh Pai 2024, Kan
Anonim

Summen af to irrationelle tal , i nogle tilfælde, vilje være irrationel . Men hvis irrationel dele af tal har en nulsum (ophæv hinanden), summen vilje være rationel . "Produktet af to irrationelle tal er NOGLE gange irrationel ."

Efterfølgende kan man også spørge, om irrationelle tal kan være rationelle?

Et nummer er rationel hvis vi kan skriv det som en brøk, hvor det øverste tal i brøken og det nederste tal begge er hele tal . Alternativt en irrationel tal er et hvilket som helst tal, der ikke er rationel . Det er et tal, der ikke kan skrives som et forhold mellem to heltal (eller ikke kan udtrykkes som en brøk).

Derudover, er forskellen mellem et rationelt og irrationelt tal altid irrationelt? 6 svar. Joke (men sandt): Den forskel mellem a rationelt tal og en irrationelt tal er irrationel . EN rationelt tal kan skrives mn for noget heltal m og et positivt heltal n. An irrationelt tal er en rigtig nummer det kan ikke skrives sådan.

Ved også, hvorfor er summen af to irrationelle tal rationel?

Dette er fordi summen af to irrationelle tal faktisk kan være rationel eller irrationel . Det summen af to irrationelle tal måske rationel eller irrationel ; derfor irrationelle tal er ikke lukket under tilføjelse.

Er 0 rationel eller irrationel?

Ethvert nummer, der ikke opfylder ovenstående betingelser, er irrationel . Hvad med nul ? Det kan repræsenteres som et forhold mellem to heltal samt forholdet mellem sig selv og en irrationel nummer sådan at nul er ikke udbytte i hvert fald. Det siger folk 0 er rationel fordi det er et heltal.

Anbefalede: