Hvorfor er H'et tavs i timian?
Hvorfor er H'et tavs i timian?

Video: Hvorfor er H'et tavs i timian?

Video: Hvorfor er H'et tavs i timian?
Video: How To Get What You Want In Relationship | Feminine & Masculine Dynamic 2024, April
Anonim

Det findes oftest i italienske og franske retter. Det skyldes i høj grad, at timian er en middelhavsurt, og det giver mening, at den stadig bruges i den region. Der er ingen grund til at komplicere tingene, så udtal gerne timian med eller uden ' h.

Når man tager dette i betragtning, er H'et tavs i timian?

: Det ' h ' i 'Thames' og ' Timian ' udtales af de fleste engelsktalende, som ikke bor i Storbritannien. Som for timian ogdet er stille h , måske er dette grunden til, at du i USA undlader at udtale det H i urt, på grund af en pinlig misforståelse;)

Efterfølgende er spørgsmålet, om H er tavs i hvad? H er altid stille i ÆRE, TIME, ÆRLIG, ARVING, KØRETØJ & VEHEMENT. Du siger det ikke efter 'g' i GHOST, GHASTLY, AGHAST, GHERKIN & GHETTO, eller efter 'r' i RHINOCEROS, RHUBARB, RHYME og RHYTHM. Det er normalt stille efter 'w': HVAD?

Man kan også spørge, hvorfor er H'et tavs i urten?

Hvornår urt kom til, havde latin mistet sin H lyd, og det blev heller ikke udtalt på fransk. Så oprindeligt urt havde ikke H lyd. (Punkt et, amerikanere.) Så hvis vi skulle udtale urt som historien havde det oprindeligt, ville den amerikanske udtale være i mål.

Hvorfor udtales H i Thomas ikke?

Så der er en blanding af stavemåden og udtale på engelsk, nu - stavemåden er mere i overensstemmelse med den oprindelige græske, men den senere romantiske udtale . Det samme med Thomas ! 'Tempel' er fra latin 'templum', derfor ingen ' h ' derinde.

Anbefalede: