Indholdsfortegnelse:

Hvad er ekspertsystem og dets komponenter?
Hvad er ekspertsystem og dets komponenter?

Video: Hvad er ekspertsystem og dets komponenter?

Video: Hvad er ekspertsystem og dets komponenter?
Video: 1. Be Expert Trader Free Trading course for beginners and pros - part 1 Stock Market Course 2024, April
Anonim

An ekspertsystem er typisk sammensat af mindst tre primære komponenter . Disse er det slutningsmotor, det vidensbase, og det Brugergrænseflade.

Og hvad mener du med ekspertsystem?

I kunstig intelligens, en ekspertsystem er en computer system som efterligner et menneskes beslutningsevne ekspert . Ekspertsystemer er designet til at løse komplekse problemer ved at ræsonnere gennem vidensorganer, repræsenteret hovedsageligt som om-så-regler snarere end gennem konventionel procedurekodeks.

hvad er ekspertsystem og dets anvendelse? An Ekspertsystem er defineret som en interaktiv og pålidelig computerbaseret beslutningstagning system som bruger både fakta og heuristik til at løse komplekse beslutningsproblemer. Det ekspertsystem kan løse mange problemer, som generelt ville kræve et menneske ekspert . Den er baseret på viden erhvervet fra en ekspert.

Hvad er derfor hovedkomponenterne i et regelbaseret system?

Et typisk regelbaseret system har fire grundlæggende komponenter:

  • En liste over regler eller regelgrundlag, som er en specifik type vidensbase.
  • En inferensmotor eller semantisk begrundelse, som udleder information eller foretager handling baseret på interaktionen mellem input og regelgrundlaget.

Kan ekspertsystem lave fejl?

Brugergrænsefladen er generelt ikke en del af ekspertsystem teknologi. Selv en genial ekspert er kun et menneske og dermed kan lave fejl . Dette tyder på det ekspertsystem bygget til at optræde på et menneske ekspert niveau også skal have lov til lav fejl.

Anbefalede: